Permainan .
Saturday, 22 June 2013 • 04:49 • 0 comments
Assalamualaikum all readers! How are you? i'm fine.

Dekat sekolah Mirah, selalu ade permainan ... Macam tepuk amai2 mcm tulahh. Tpi kiteorang x main tepuk amai2 tuh.. Tu versi budak tadikaa . Haaa, mirah main permainan macam lepas lgu tu jadi anak patung kurang camtu .Ni die lagu nyeaa , lebih kurang :

MALAM YANG SERAM

Malam yang seram (ram-ram)
Kita mesti hormat ( Hello!)
Jangan bersikap sombong (Hmphh hmphh)
Nanti dipuji orang (mana boleh)
Kakak basuh kain (brush brush)
Adik nampak awek (peewiitt)
Abang start motor ( broom broom)
Emak berangan jadi anak patung
Pastu jadi anak patung, siape gerak kene cobit..

MALAM YANG SEPI

Malam yang sepi (pi pi)
Pak mat jual topi (pi pi)
Tpi yang koyak (yak yak )
Pak mat jual tempoyak (yak yak)
Tempoyak yang basi (si si)
Pak mat jual nasi (si si)
Nasi yang enak ( nak nak)
Pak mat jual anak ( nak nak )
Anak yang hilang (lang lang)
Pak mat jual gelang (lang lang)
gelang yang patah (tah tah)
Pak amat jual getah (tah tah)
Getah yang putus ( tus tus)
Pak amat terus mampus ( pus pus)

Pos ape posmen, men ape mentol, tol ape tolak, lak ape laksa, sa ape sawang wang ape wan tu tri for five ten ape tenbak!! *jadi anakpatung*

PETANI LOCENG

Ada seorang petani loceng, die tinggil di atas bukit,. Pagi pagi die cabut rumput, malam2 die sakit perut. Die pergi ke klinik , tpi klinik sudah tutup , die pergi ke hospital , tpi hospital juga sudah tutup. Die pergi jumpe tok bomo, tok bomo urut sampai terkentut. Duit seribu die kate seringgit, duit serinngit die kate seribu. taik kambing kate coklat, taik lembu die kate kek *jadi anak patung*

Sebenarnye, ade lagi. Tpi setakat ni jekut boleh post. Mirah tanye2 siapekah pereka lagu ni? Camne kah boleh sampai kat sekolah mirah. Ohsemm ahh pereka lagu ni.. Kalau xde cikgu kiteorang main. Tapi, bisinglahh, ramai x puas hati. Tpi, mirah kurang lahh main mende ni, mirah main burger,mstop, huruf nama haiwan,, abc  . Kalu mstop semua tuhh korang dh tahu kann? Burger tu jekann/ Apsal pelik sangat name burger ni?? Ni satu permainan ade burger, botol, air, ketam dan telur. Contohlah mirah main, mirah nombor satu. pastu mirah buat burger *burger ni macam tangan biasenye org nak nasyid buat* pastu sorang buat burger. Die kalahh. Haa, tu jelahh kut permainan kami main.. Memang best .

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Hello. Welcome to Malihah's blog. Feel free to follow my blog <3 Leave me a nice at cbox :3

Chating here ♥
Leave your footprint here


My followers
Follow me?
Credits ♥
Don't ever remove the credit

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: Malihah

Remember!!dont remove this section!!