Lagu Matematik
Friday, 24 May 2013 • 06:38 • 0 comments
Assalamualaikum .

Hari khamis kan ade pertandingan lagu matematik kann .. lepastu saye , Aimuni , Adlin , Irene dan Farzana ambek part lah dalam pertandingan ni :) Hehe ,lepastu masetu ramaiii lahh yang masuk pertandingan . Yang paling aku x boleh tahan sekali group "GENTLEMAN" group gentleman ni nyanyi lagu "Oppa Gangnam Style" die tukar ke "mari hafal sifir" Memangg Gentlemann ahh ! Semua orang ketawa , dieorang x  ketawa pun . Rilekk ahh . memang gentleman . 4 orang belakang gi menari wak tangan Oppa gangnam style tu pastu sorang nyanyi . Die tu pakai spek pastu wak muke slumber je mase penonton gelakkk . Juri a.k.a. cikgu pun tergelakk . Hahahahhaaa .Pastu mase dieorang turun pentas . Wak muke slumber je ! lagi2 yang nyanyi tu , wak dekk erh . Ramai sangat nak GENTLEMAN tu mnang . Huhuhu , hakikatnyaa x ... Cikgu Alizan kabo bukan gentleman menang . Adelah . Secret .

Ni time mase kiteorang buat persembahan dan latihan . mase latihan tu kiteorang beli manilla card lepastu lukkis bentuk *macambudak2 tak tahu bentuk* mase latihan ,sye sokmoooo wak terbalik kad manilla tu . nasib baik mase persembahan x terbalik . kalau terbalik . mampuss lahh akuuu . kene maroh di dieorang . kiteorang gementar sangat .t pi aku x gementar mane selepas GENTLEMAN wak persembahan . Slumber je ... Kiteorang dah buat yang terbaik kutt . Dah kuat kutt . Tapi x dengar lah sampai belakangg nuuuu . Dengan sampai tengah je .. Macam ni lagu yang ktieorang buat :

KOTAK*pelik bebnor tajuknye kan?*

*ikut lagu bapaku pulang dari kota*

Papaku pulang dari kota, 
Papaku belikan kotak besar;
Panjang darab lebar itu luasnya,
Panjang darab lebar darab
tinggi ispadunya.

Setengah darab tapak darab tinggi ,
formula luas segi tiga;
Tambah semua ukuran sisinya,
Formula untuk perimeter.
Ada dua bentuk segi empat, *part saye angkat sepadu.hehe*
Segi empat sama segi empat tepat.
Ada tiga bentuk segi tiga ,
Sama sisi sama kaki segi tiga tepat *part paling susah nak sebut perghh*


Jumlah bahagikan bilangan,
Itu formula mencari purata;
Purata darabkan bilangan,
Itu formula mencari jumlah.
Jumlah bahagikan purata,
Itu formula mencari bilangan.
Marilah kawan marilah teman,
Hafalkan untuk UPSR.

Sekiannn ,


OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Hello. Welcome to Malihah's blog. Feel free to follow my blog <3 Leave me a nice at cbox :3

Chating here ♥
Leave your footprint here


My followers
Follow me?
Credits ♥
Don't ever remove the credit

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: Malihah

Remember!!dont remove this section!!